بعضی از حیوانات در روشنایی روز قادر نیستند از خود محافظت کنند و به زندگیخود ادامه بدهند.مثلاً ممکن است شکار شکارچیان شوند یا این که بدنشان به دلیل گرمای روز خشک شود و یا در رقابت غذاییبا حیوانات دیگر ببازند.

درندگان و شکارهایشان جنگی بی پایان را در شب انجام می دهند.گاهی شکارچیان در این رقابت می برند،اما اغلب اوقات شکارها فرار می کنند.شکارچیان شب باید از روش های ویژه ای برای شکار استفاده کنند.آن ها برای شکار در شب به حواس فوق العاده تیز و قوی ای نیاز دارند تا شکارشان را در تاریکی شب بیابند،آن ها باید بسیار آرام باشند چرا که شکارهای آن ها نیز از حواس فوق العاده قدرتمندی برخوردارند.حیوانات شبگرد از چشمان ویژه،گوش های بزرگ و بینی های حساس خود برای شکار و فرار استفاده می کنند.

حیوانات کوچکتر مانند موش هاو حشراتدر برابر شکارهای شبانه آسیب پذیرترند،اما غذای حیوانات شبگرد به اندازه ی تعداد خودشان از تنوع برخوردار است.تعدادی از آن ها از گیاهان و میوه ها تغذیه می کنند و بعضی دیگر خرگوش هاو حیوانات بزرگتر را ترجیح می دهند.Description: حیوانات شبگرد

اکثر حیوانات شبگرد به دنبال جایی امن برای پنهان شدن در طول روز هستند.تعدادی از آن ها در درختانو صخره ها پناه می گیرند و بعضی دیگر برای خودشان آشیانه ای در زمین حفر می کنند یا این که لانه ای می سازند.

بعضی از حیوانات شبگرد برای محافظت از خودشان در طول روز از روش استتاراستفاده می کنند،یعنی خود را هم رنگ محیطشان می کنند.Description: حیوانات شبگرد

اگرچه آن ها سعی می کنند خود را در طول روز پنهان کنند،اما گاهی اوقات می توانیم آن ها را ببینیم،مثلاً وقتی درندگان به آن ها حمله می کنند آن ها یا باید فرار کنند یا این که از خودشان دفاع کنند و وقتی خیلی گرسنه می شوند مجبورند در روز از آشیانه ی خود بیرون بیایند و به دنبال غذا بگردند.

حیوانات شبگرد همیشه وجود خواهند داشت.ممکن است بعضی از آن ها به دلیل نابودی محیط مناسب برای زندگی در خطر باشند،اما بسیاری از آن ها خود را با محیط سازگار می کنند و به زندگی خود ادامه می دهند.راسوها،صاریغ ها و راکون ها نمونه های عالی از حیوانات شبگردی هستند که خود را با محیط حتی محیط انسانی سازگار می کنند.

گروه کودک و نوجوان سایت تبیان_

ترجمه:نعیمه درویشی

 

خفاش

خُفّاش یا شَبکور تنها پستانداری است که بال دارد و قادر به پرواز است.

خفاش از راسته بال‌دستان است. بال‌های خفاش با بال‌های بقیه پرندگان متفاوت است و به گونه دیگری ساخته شده، اما در عوض پوست بالهای خفاش جنسی شبیه چرم دارد و دارای خاصیت ارتجاعی است که باعث می‌شود بالهایش در طول استخوان‌هایی که دست‌ها و انگشتان خفاش را حرکت می‌دهند کشیده شود.

دو گروه خفاش وجود دارد. گروه بزرگ‌تر، خفاشهای حشره خوار، شبها غذای خود را شکار می‌کنند. گروه دوم خفاشهای میوه خوار هستند که برای پیدا کردن میوه و شیره درختانی که از آنها استفاده می‌کنند، بینایی و بویایی خود را به کار می‌برد. خفاشهای میوه خوار اول صبح و تنگ غروب از میوه‌ها تغذیه می‌کنند. خفاشها جانوران اجتماعی هستند. آنها به طور گروهی و در گروه‌های بزرگ در غارهایا روی درختان، شب را بیتوته می‌کنند. خفاشها تنها پستاندارانی هستند که قادرند پرواز کنند.

کوچک‌ترین خفاش و یکی از کوچک‌ترین پستانداران، خفاش پوزه‌خوکی کیتی تایلند می‌باشد. طول قد این خفاش ۲٫۵ سانت (۱ اینچ)است که مساوی قد زنبوراست و وزن این خفاش ۲ گرم (۱۰۰/ اونس) می‌باشد.

خفاشهای که در شب پرواز می‌کنند، مسیر و محل دقیق طعمه خود را بوسیله فرستادن امواج صوتی و دریافت بازتاب آن، پیدا می‌کنند. سیستم ردیابی که در کشتیها برای پیدا کردن محل زیر دریایی دشمن به کار می‌رود، شبیه به ردیابی خفاش است. خفاشها امواج صوتی در مسیر خود به چیزی برخورد می‌کند به سمت فرستنده امواج (خفاش) بازمی گردد و در آن موقع خفاش می‌تواند یک تصویر صوتی از مانع روبرو و محیط اطراف خود رسم کندو محیط اطراف را به خوبی ببیند. با استفاده از سیستم فوق خفاشها می‌توانند اجسام متحرک مثل حشرات و اجسام بی حرکت مثل درخت را تشخیص دهد.

75% از خفاش‌ها از حشرات و بی مهرگان دیگر تغذیه می‌‌کنند. تعداد پشه‌ها و دیگر حشراتی که روزانه خفاش‌ها می‌‌خورند باور نکردنی است. یک خفاش می‌‌تواند هر شب بین 1000 تا 3000 حشره را بخورد!

در نواحی گرمسیری، تنها تعداد کمی از خفاش‌ها موفق به خوردن قورباغه، ماهی یا پرنده‌ای کوچک به عنوان غذا می‌‌شوند. بقیه خفاش‌ها شهد گلها را می‌‌نوشند، گرده گلها را می‌‌خورند و یا از میوه‌ها تغذیه می‌‌کنند. در نواحی گرم و مرطوب مرکزی و جنوبی آمریکا، نوعی خفاش خون آشام منفور وجود دارد که از خون پستانداران و پرندگان تغذیه می‌‌کند. اما فراموش نکنید، فقط یک نوع از خفاش‌ها این گونه هستند.

خفاش‌ها عملا حیوانات بی آزار و کمرویی هستند. تا جایی که دانشمندی رفتار خفاش‌ها را به "موش‌های بزرگ بالدار" تشبیه کرده است.

اصولآ پرندگان بعد از پرواز در جایی فرود می‌‌آیند، در حالیکه خفاش‌ها به جایی آویزان می‌‌شوند. هنگام استراحت پرندگان بالهایشان را جمع می‌‌کنند، اما خفاش‌ها بالهایشان را به دور بدنشان می‌‌پیچند.



تاريخ : ۱۳٩۳/۸/۸ | ٩:۳٧ ‎ق.ظ | نویسنده : فاطمه شیری | نظرات ()
  • بن تن | قالب وبلاگ